Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pralnia chemiczna
2010-07-21, 07:03 AM
Rainbow pralnia chemiczna
W czerwcu oddałam do czyszczenia chemicznego sukienką zakupioną w maju. Po czyszczeniu pojawiła się jaśniejsza plama z przodu i z tyłu sukienki, reklamowałam usługę, ale wykonawca odpisał, ze wszystko odbyło się zgodnie z zasadami sztuki i winę ponosi producent odzieży, który źle oznakował towar(wszywkę z instrukcją prania) . Pralnia wydala zaświadczenie, dla sklepu i tam zareklamowałam sukienkę. Sklep odrzucił reklamację. Jakie kroki powinnam podjąć w chwili obecnej, podejrzewam, a nawet jestem pewna, że winę ponosi pralnia chemiczna. Sukienka kosztowała 490,- zł
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
2010-07-22, 05:44 PM
RE: pralnia chemiczna
Cóż, na pewno od kogoś może Pani żądać naprawienia szkody Smile Należałoby zweryfikować w sklepie, czy wszywka zawiera - zdaniem sklepu - prawidłowe informacje. Jeżeli tak, to należałoby pozwać pralnię o odszkodowanie. Wymagało to będzie oczywiście powołania w toku postępowania sądowego biegłego, który stwierdzi, czy wypranie sukienki zgodnie z informacją zawartą na wszywce mogło spowodować takie uszkodzenia jak Pani opisała, czy też nie. Jeżeli biegły stwierdzi, że pranie zgodnie z wszywką mogło spowodować uszkodzenia, tzn. że winny jest sklep, jeżeli natomiast stwierdzi,że takie uszkodzenia powstać nie mogły, to winna jest pralnia.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do: