Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
usługodawca - choroba
2010-07-19, 08:08 AM
usługodawca - choroba
Proszę o pomoc z następującej sprawie. Mój mąż prowadził jednoosobową działalność usługową z zakresu robót wykończeniowych. Około 2 miesiące temu miał udar mózgu. W chwili obecnej oczywiście działalności nie prowadzi, jest na L4 i prawdopodobnie przejdzie na rentę. Pojawiły się jednak problemy z reklamacjami. Mąż nie jest w stanie ich wykonać, a mnie nie stać w obecnej sytuacji na wynajęcie fachowca który to zrobi. Czy jetem zobowiązana do świadczenia reklamacji?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
2010-07-20, 01:23 PM
RE: usługodawca - choroba
Witam, zacząć należy od tego,że celem forum jest udzielanie pomocy konsumentom, a nie przedsiębiorcom, a w tej sprawie chodzi o pytanie prawne dotyczące przedsiębiorcy. Szczególnie, że z tego co Pani napisała, sprawa dotyczy usług, a nie towarów, zatem nie mówimy nawet o umowie sprzedaży, a głównie takimi umowami się zajmujemy, tylko o innych umowach, przy czym nie wiem jakie to umowy, czy były to umowy o roboty budowlane, czy umowy o dzieło ? Zakres obowiązków świadczącego usługi wynika z zawartej umowy, zatem to w umowie powinna Pani szukać odpowiedzi na pytanie o zakres odpowiedzialności w przypadku zgłaszania przez usługobiorcę zastrzeżeń co do jakości wykonanej usługi. Nie sposób udzielić odpowiedzi bez analizy konkretnych umów i konkretnych przypadków.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do: