|
Komentarz do artykułu Jak kupować alkomat?
|
|
2010-04-19, 08:06 AM
|
|||
|
|||
|
Komentarze
Tutaj umieszczaj komentarze do artykułu Jak kupować alkomat?
|
|||
|
2010-07-05, 10:01 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Komentarz do artykułu Jak kupować alkomat?
Ja od siebie moge polecić ten model tani i sprawny -> http://alkomaty.biz/13,blow_in
|
|||
|
2010-07-06, 08:00 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Komentarz do artykułu Jak kupować alkomat?
z tymi alkomatami to jest dziwna sprawa. Ostatnio z kolegą piliśmy piwko i oglądaliśmy mecze i od ok 19-tej do 23ciej wypiłem 4,5 piwka. Do sprawdzenia "trzeźwości" sprawdziliśmy super sprzęt za 800 EUR (!), skaliborwany, certyfikowany itp. I tak, zaraz po łyku piwka miałem 1,1 promila, jak napiłem się szkalnkę Sprite'a to już pokazał 0,3 promila. A po ok 40 minutach nie picia pokazał 0,2 promila. Fakt, piliśmy przez dłuższy czas, ale ja po tych 4 piwkach nie czułem się abym mógł prowadzić auto a tu pokazywalo mi tylko 0,2 promila... dziwne.
Jaki z tego wniosek? Tylko badanie krwi pokazuje prawdę oraz jeśli zatrzymają ciebie do dmuchania a masz "coś za uszami" to nie dmuchaj tylko jedź na komendę na pobranie krwi.
|
|||
|
2010-07-06, 10:54 AM
|
|||
|
|||
|
RE: RE: Komentarz do artykułu Jak kupować alkomat?
Pogratulować, rozkalibrowaliście alkomat za 800 euro. Nie wolno badać poziomu alkoholu zaraz po jego wypiciu. Musi minąć przynajmniej 20 minut od ostatniego sznapsa i 15 minut od wypalenia papierosa. Inaczej alkomat się rozkalibruje, a może nawet uszkodzi.
|
|||
|
2010-08-13, 08:37 AM
|
|||
|
|||
|
RE: RE: Komentarz do artykułu Jak kupować alkomat?
Wszystkie te artykuły-opisy są tendencyjne, tylko pod firmę aisko. Jacy specjaliści???
Te alkomaty za 40,100, 300, 500, 600 zł to gadżety pokazują jak chcą a drugie miejsce po przecinku we wskazaniach ustawia się jak chce, właściwą odpowiedzią będzie informacja że alkomat jest rozkalibrowany i z tego jest kasa - koszt 100-300zł - porażka, te alkomaty - to tak sprawdziłeś się ale możesz być wstawiony mimo że wskazanie jest 0,000 |
|||
|
2010-08-13, 08:50 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Komentarze
Alkomat np kacuś jest dobry ale na kaca, po papierosie i tiktaku zapewne wskaże 0,2 - jedynie dobrze prezentuje się jako brelok, może zrobi 10 pomiarów i do kosza, ale posiada port do kalibracji i można go kalibrować na następne 10 pomiarów ale wcześniej trzeba zapłacić 60zł + koszt przesyłki w obie strony do warszawy - więc lepiej kupić nowy - tak to się kręci. Piszę trochę zniesmaczony bo kupiłem 4 alkomaty od najtańszego i wszystko to wielkie g. - trzeba wydać niestety więcej kasy by mieć pewność że można jechać
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|